webshop 50

Slide background

TANTE DOOR - 100% antibioticavrij

Slide background

Ook lekker op de barbecue

Slide background

TANTE DOOR, een echt lekkere kip!

100% HOLLANDSE KIP, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Fijn dat je de tijd neemt om meer over Tante Door kip te weten te komen. Dat betekent dat je interesse hebt in wat je eet en waar jouw eten vandaan komt.

Optimale omstandigheden kuikens

De eerste drie weken, als Tante Door nog een kuikentje is, worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor de groei van de kuikens.

Rust en ruimte

Het ras is Ross Ranger dit is een langzaam groeiend ras. Tante door groeit op in een ruime* stal en de boer laat haar in alle rust groeien. Door de ramen en deuren in de stal heeft Tante Door een natuurlijk dag- en nachtritme en gaat daarom ook rusten zodra de avond valt.

Minder stresshormoon

Bij het transport en de verwerking van Tante Door wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Ook deze verwerking vindt volledig in Nederland plaats.

Klaar voor de keuken

Na de zorgvuldige verwerking is de kip klaar voor uw keuken. Nu is het aan u om de kwaliteit van welfoort te behouden en een delicatesse te serveren. Daarbij geldt één belangrijke stelregel. U kunt de kip beter langzaam en bij een relatief lage temperatuur garen, dan snel en bij een hoge temperatuur. Het vlees behoudt dan het vocht (en daarmee alle smaakeigenschappen) en blijft lekker zacht van structuur.

Voeding en antibiotica

Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De voeding van de kip is 100% plantaardig en bestaat uit verschillende soorten granen zoals: tarwe, maïs en haver, hier worden nog mineralen, vitaminen en soja aan toegevoegd. De soja is verantwoorde soja, dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Tante Door dus niet toegediend. Het vlees van Tante Door is antibiotica vrij**.

Herkomst van ons vlees

Iedere Keurslager is verantwoordelijk voor zijn eigen inkoop. Wij kiezen voor kwaliteit en bij voorkeur voor vlees uit de regio. Zo is ons rundvlees van BEEF BEST, ons varkensvlees van PORK BEST. Het vlees is traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze.

Rund

Kalfs

Varkens

Lams

Kip

Keurslager

Maarten Kocken

Zandstraat 56

6658CW Beneden-Leeuwen

Openingstijden

maandag
26-07
08:00 - 18:00
dinsdag
27-07
08:00 - 18:00
woensdag
28-07
08:00 - 18:00
donderdag
29-07
08:00 - 18:00
vrijdag
30-07
08:00 - 20:00
zaterdag
31-07
08:00 - 16:00
zondag
01-08
Gesloten

Maarten Kocken