webshop 50

Slide background
Slide background

Dagverse maaltijden

Slide background

Vlees met een verhaal

Slide background

Mag het iets lekkerder zijn?

Slide background

Ook voor catering en buffetten voor thuis

Historie

15 jaar geleden kwam Maarten de slagerij binnen om etiketten te plakken op de flesjes wijn en hij is eigenlijk nooit meer weggegaan. Zo’n 13 jaar geleden begon Maarten als afwashulp en hij heeft zich in de slagerij opgewerkt tot chefslager. Hij heeft alles geleerd van André wat nodig is om een goede slager te kunnen zijn. Daarnaast heeft Maarten de Slagersvakopleiding gedaan, om ook alle theorie van het slagersvak tot zich te kunnen nemen. Maarten heeft inmiddels dan ook alle papieren en kennis in huis om eigenaar te worden van een slagerij. Sinds 1 Januari 2014 is Maarten Kocken de nieuwe eigenaar met de aanvulling op de naam, Keurslagerij Lemmers, door Maarten. Een uitgebreider assortiment, Keurslager Culinair en een frisse wind door de slagerij om uw als consument nog beter van dienst te kunnen zijn. Sinds 1 januari 2019 draagt de slagerij de naam Keurslager Maarten Kocken.

Verstand van lekker eten

Met ons ruime aanbod aan vleesproducten is het helemaal niet moeilijk om elke dag een smaakvolle maaltijd te koken. We bedenken ook graag nieuwe producten, zoals de Special, een verrassende combinatie van vlees met groenten, kruiden, kaas en fruit. Aan inspiratie geen gebrek! En die delen we graag. Neem gratis ons magazine Proef mee of bekijk de recepten op onze website van de Keurslager.

Tips van Maarten

Aandacht voor entrecotes

Entrecotes hebben een klein vetrandje, en dat zorgt voor extra smaak. Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt snel minder doordat het vlees te lang wordt gebakken en/of omdat er te dunne plakken zijn gesneden, waardoor het vlees eerder droog wordt. Daarom het advies: koop liever 2 dikke entrecotes dan 4 dunne en bak ze vooral niet te lang.

Bereidingstijd varkensrollade

De bereidingstijd moet u afstemmen op de grootte en het vetgehalte van het vlees. U moet ook weten van welk deel van het varken het is gesneden. Het malsere vlees van de bil vereist een kortere bereidingstijd dan het vlees van de schouders. Het beste advies over de juiste bereidingstijd vindt u natuurlijk bij uw Keurslager.

Grillen of roosteren?

Het bereiden van vlees door een sterk stralende warmte van ongeveer 300ºC, zonder gebruik van extra vet noemen we roosteren of grillen. Bij de barbecue en de grillplaat komt de warmte van onderaf, bij het roosteren onder de grill komt de warmte van boven.

De gouden regels van het bakken

Laat het vlees voor het bereiden eerst een half uur buiten de koelkast op temperatuur komen. Dep het goed droog voordat u het in de pan doet. Op het moment dat u het vlees in de pan legt, moet de temperatuur van het bakvet hoger zijn dan 100°C. Het vlees mag niet te koud of te nat zijn, want dan koelt het bakvet te snel af, en zal het vlees smoren in plaats van bakken. Het krijgt dan geen beschermend bruin korstje, zodat het vlees bij de bereiding snel uitdroogt.

Keurslager

Maarten Kocken

Zandstraat 56

6658CW Beneden-Leeuwen

Openingstijden

maandag
14-10
08:00 - 18:00
dinsdag
15-10
08:00 - 18:00
woensdag
16-10
08:00 - 18:00
donderdag
17-10
08:00 - 18:00
vrijdag
18-10
08:00 - 20:00
zaterdag
19-10
08:00 - 16:00
zondag
20-10
Gesloten

Maarten Kocken